Nooit meer een te zachtgekookt eiHet koken van een ei is voor veel mensen iedere keer weer een flinke uitdaging. Het maakt niet uit hoe ze het doen, maar de ene keer is het ei te hard en de andere keer weer veel te zacht. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tips, waarmee het koken van een ei nooit meer een probleem hoeft te zijn. Dit kan namelijk door te kiezen voor een Eierkoker, maar ook gewoon door je eitjes te koken in een steelpannetje. Kortom, mogelijkheden genoeg. Om ervoor te zorgen dat je ei perfect wordt gekookt, hebben we een aantal handige tips voor je.
Voordat je het perfecte ei kunt koken, is het handig te weten hoe jij je ei graag zou willen hebben. Ga je voor een hard, zacht of medium gekookt ei? Wanneer je dit weet, is het zaak om te beginnen. Kies je ervoor om je ei in een steelpan te koken, dan is het belangrijk hier voldoende water in te doen. De eieren moeten namelijk volledig onder water zitten. De eieren hoeven er overigens nog niet direct in, want eerst moet je het water laten koken. Is het water aan het koken, zet dan het vuur iets lager en doe de eieren voorzichtig één voor één in de pan. Stel een timer in op de tijd die past bij het gewenste eitje en je bent klaar.
Ga voor een eierkokerGa je voor gemak, dan is een eierkoker een absolute aanrader. Op de website van 5top vind je allerlei verschillende modellen, waarmee je nooit meer bang hoeft te zijn dat je geen goed ei kookt. Deze eierkoker werkt namelijk met een eigen timer, waardoor je dus gerust even iets anders kunt gaan doen. Nadat de timer is ingesteld, stopt het apparaat namelijk direct wanneer de tijd verstreken is. Zo weet je zeker dat je ei niet te hard of juist te zacht wordt gekookt.
|